JULEFROKOST

2022

Nisserne venter på gæsterne
Imens der ventes på fiskefillet kunne der tages en forfriskning.
.... og der ventes stadig.
Fisken kom på bordet, men fiskefilletten mangler stadig. Hr. og fru Busborg ser bekymret på telefonen - Kommer den ski... fisk ikke snart?
Så kom fladfisk på tallerkenen og gildet kunne begynde.
Sludderen gik lystigt, både imellem og under de mange retter.
Eivind ser ud som om han er tilfreds med maden.
Og dansen gik om buffeten.
Når der buffet, vil der også altid være tomme pladser.
Ris a la mande var der selvfølgelig også. Anne Busborg er klar til at øse op med den store ske. Men hvor var mandlen?
Vi ledte længe og spiste meget, men mandlen var og blev væk.
Mandelgaven gik videre til Egerlotteriet hvor der også var flotte præmier.
Wai forsøger at sælge de sidste ledige pladser på Egerlotteriet.
Herman købte de sidste ledige pladser på Egerlotteriet til tilbudspris, men vandt desværre ikke.

FLADFISKEN BLEV FORSINKET

- skandale under opsejlning før Julefrokosten kunne indtages den 7. december 2022

Præcis kl. 13 på dagen var 28 festklædte og forventningsfulde medlemmer af ABC's Venner mødt op, i det til anledningen, oppyntede klublokale. Det var her festlighederne skulle finde sted, men en mindre katastrofe var underopsejling, idet fiskefilletterne ikke var ankommet fra leverandøren sammen med den øvrige mad.

Vores chefkok, Erik Busborg, blev noget urolig og måtte i hast have fat i leverandøren, slå i bordet og kræve en kvik efterlevering. Ingen julefrokost uden fiskefillet! Imens måtte deltagerne tage sig til takke med lidt våde vare, hvilket så ud til at passe alle fint.

Efter lidt forsinkelse kunne frokosten så begyndes med sild og andre fiskelækkerier, altimens Busborg i al ubemærkethed styrtede rundt i køkkenet for at lune de efterleverede fladfisk. De kom på bordet og blev indtaget med stor tilfredshed, ligesom al den anden dejlige mad på buffeten.

Men, men, men! Flere skandaler, ud over dem vi selv kunne lave, var i vente. Nisserne havde igen været på spil da desserten skulle indtages. Ris á la mande skulle vi ha', og Anne Busborg øste op til alle med en kæmpe ske, samtidig med at hun lovede, at der skam var en hel mandel at finde og selvfølgelig også en flot mandelgave at vinde, ganske som det er traditionen. - Og vi spiste en portion og en mere, ja vi spiste hele skålen - uden at nogen fandt mandlen.

Mandelgaven gik derfor videre som præmie i det traditionsrige "Egerlotteri", som under mange morsomme bemærkninger gik rundt blandt deltagerne, og tømte deres lommer for mønter, eller meget nutidigt blev betalt på Mobilpay. De der vandt var som sædvanligt fuldt tilfredse, imens alle øvrige selfølgelig mente at der var "snyd" med i spillet.

Tusinde tak for endnu et godt arrangement og en dejlig dag - men hr. køkkenchef, du må stramme op til næste år - forsinkede fladfisk og nul mandel, den går ikke igen.

Viben